Elias vill avsluta smärtan. Men gör inte det dagliga arbetsbörda, säger han

DIREKT FRÅN NEW JERSEY | Han är fyrtio år gammal, har ett kontrakt och kan inte spela hockey just nu. Är det slut? “Svårt att säga, jag gillar fortfarande att gå på isen”, säger han i en intervju för den dagliga sport Patrik Eliáš och absolut rättvis, och tillade att till varje pris han verkligen vill spela. Efter transplantationen eftersom hans knä brosk professionell idrottsman inte kan hantera lasten. Legend Devils och den näst bästa tjeckiska historiska poäng NHL-karriär slutar i smärta vill. Det är bättre att helvete med det genast.

En av det opererade knät är bra, ibland gör det ont som fan. Men tydligen vi alla undrade vad Patrik Eliáš på isen kan. Skytte och skridskoåkning i full fart, så varför inte spela? “Eftersom jag kan gå på is just varannan dag, gör vardagliga bördor inte”, säger han.I New Jersey har fortfarande en plats i cockpiten på det första laget på bordet löftet om ett kontrakt för en annan träningspartner konvalescent Taylor Hall. Men inte så mycket en återgång till världens bästa ligan inte.

Hur känner du?
“Om en och en halv månad samt. Jag kunde träna ensam eller med pojkar måste vara en timme på is, men det är fortfarande inte i stånd att kunna böjas och i det dagliga bördan av att spela fler matcher. Svårt att säga om det kommer att bli. Det finns dagar när det är bättre, och dagar när det är värre. Ibland tränar jag efter en smärtsam, ibland inte. Verkligen inte vet. “

Gäller fortfarande överens om att knät när du sätter dig samman, du får ett kontrakt från New Jersey förra säsongens karriär?
” Jag vet inte (ler) .Jag fick i förarhytten fortfarande på plats och jag kan använda alla faciliteter Devils och deras massörer och fitness tränare. Detta är väldigt cool eftersom alla dessa saker omkring dig behöver. Just nu ska jag träna med en skadad Taylor Hall och jag tror att jag ska hjälpa honom. Är det ändå bättre att inte gå på isen ensam. Men tillbaka till det avtalet, ett avtal på något sätt med Jersey är. När mitt tillstånd kommer att gå en riktning eller den andra, vi berättar vad du ska göra. Antingen kommer definitivt att jag avsluta en karriär, eller om du försöker att träna med laget. Men än så länge är det någonstans mittemellan. “

Hur ser du denna osäkerhet? Jag äter en hel del av er i huvudet tanken att han inte kan spela hockey någonsin behöver?
“Inte alls. När allt kommer omkring, för mig är det inte kommer på en gång.


En man tänka på slutet av tiden.När du har sådana hälsoproblem, löser verksamheten, men han återvände, måste han fortfarande tror. Dessutom kan jag se den trend som ger unga människor en chans. Och då menar jag verkligen unga, arton, nitton pojkar. För jag nu tacksam för hur länge jag någonsin hockey för att spela. “

För tjugo år eviga tjänst Devils blev du den bästa anfallaren i historien om klubben, verkade de även sådana tecken om ditt namn inte hör hemma i Hall of Fame. Jag antar att du behöver inte gå tillbaka i den positionen på isen till varje pris, är det inte?
“Jag tycker om nu gå till stadion, coaching, vara med killarna i hytten. Hockey gör älskar dig, det är säkert. Men till varje pris det nu verkligen inte vill.Operationen gick jag i första hand eftersom jag kunde leva ett aktivt liv efter hockey. Spela tennis med vänner, trampa en cykel, gå till en enhet på berget skidåkning barn. Och naturligtvis jag hoppades att jag kunde även spela hockey. Men brosk transplantation är en komplex operation med en oklar utgång, andra och helhetslösningar ingen har någonsin. “

Det finns inget bättre med sådana problem på hockey ganska rak hosta och riskera att ni sportaktiviteter efter hockey karriär kunde komma?
“du vet att det också ibland jag säga? Speciellt när det gör ont mig. Det är vad jag alltid säger: Fan, varför inte jag gå, för jag redan har spelat in det nog! Men jag njuta av det. Och för mig att utbildning bidrar till att stärka knäet efter operationen.I grund och botten, i praktiken går igenom smärtan. “

Hur har din träning ut?
” Du skulle bli förvånad, som fystränare säger mig att jag ser bättre ut än förra året, när han fortfarande spelade i NHL. Jag åka en hel del, ansluta till en teknisk övning, skottlossning. Men tyvärr, jag fortfarande öm nästa dag. På en professionell börda som nu verkligen inte. Jag tror att jag nu hanterar bara om de mest tisdagar och torsdagar, hur kommer mina tidigare lagkamrater spela för skojs skull hemma i Letňany. “(Skrattar)

Nu gå på isen med Taylor Hall. klicka Hans ersättare i New Jersey utlöste ett ramaskri på sommaren, men Devils har förtjänat det mer. En sådan spelare i ditt lag som under de senaste säsongerna missat det?
“Jag håller med.Vi hade bra spelare, men ingen av oss var varje rotation så farligt som han är. Jag stirrar på det, vad är åkaren. Det är några nio dagar efter knäoperation, men hans skridskoåkning och hastigheten är otroligt. Just lämpad för hockey den här gången. Devils finns hastighet, smidighet och hitta angripare som kan avgöra matcher. Även uppriktigt sagt förvånade mig då att han aldrig i karriären gav en säsong mer än trettio mål. Kanske det bryts ned här. “

Förutom att göra sparring Hall tränare, kommer att leda laget använder för att kommunicera med Pavel Zach eventuell framtida ledare för laget. Vad ska du i första säsongen gör intryck?
“Pere med det och det är bra att inte tvättas.Det visa är inte lätt, mentalt och fysiskt för honom att utmana den här säsongen. Men ishockey är mycket praktiskt. Det är farligt att skapa chanser, har överblick. Kanske är det inte syns i de punkter, men framtiden framför sig. “

kolla här