Sebastian Coe förnekar underskatta allvaret i IAAF kris

Sebastian Coe har insisterat att han inte underskattar allvaret i dopning och korruption kris uppsluka friidrott värld styrande organ, och säger att han är övertygad om inga anklagelser kommer att dyka upp som direkt implicerade honom fel.

IAAF är stagade för ytterligare slag mot sin trovärdighet på torsdag när den andra delen av World Anti-doping Agency rapport till ryska dopning avslöjas. Del ett blottlagt statligt sponsrad dopning i det land som resulterade i det att upphävas av IAAF.Sebastian Coe måste motstå att gå Den Kraftfullt Maktlösa eller bli fördömd | Marina Hyde Läs mer

”Vår sport är en stark sport.Kör inte med tanken att jag inte vet att det här är mörka dagar, det är naturligtvis mörka dagar. Krisen var faktiskt förmodligen för två eller tre år sedan när det vi måste ta itu med ägde rum.Vår ansvarsfullt nu är att göra dessa förändringar och ta sporten till säker territorium.”

Lamine Diack, Lord Coe föregångare som president, är föremål för en polisutredning över hävdar att han tog pengar för att täcka upp positivt tester av ryska athletes.Lord Coe intervju med CNN.

samtidigt har Coe högra hand på IAAF, Nick Davies, steg åt sidan från sin roll som chef för presidentens kontor medan han undersöks av IAAF etiska provision.

Davies ansikten anklagelser om oetiskt beteende efter den franska tidningen Le Monde fått en kopia av ett e-postmeddelande skickas med honom där han tycks diskutera fördröja identifieringen av ryska läkemedels fusk i kör- upp till 2013 VM i Moskva.Han förnekar något fel

Men Coe sade att han inte ångrar stå för president, sade: ”. Inte för ett ögonblick och varför skulle jag? . Detta är en sport som jag är skyldig allt”

På frågan om han hade tänkt att kliva ned (Expekt), sade han:”Nej, eftersom dag till dag uppgifter som en president är att se till sporten är i säkert förvar. Mitt fokus varje dag, varje timme av den dagen för att hjälpa till att forma framtiden för vår sport. Jag fokuserade helt på att sätta förändringar i plats som lämnar sporten i trygga och säkra händer. Och det är min enda fokus nu.”IAAF var på tisdagskvällen tvingas förneka varje antydan det såg ut att täcka upp ryska dopingfall i upptakten till OS i London.Det rapporterades att läckt interna dokument från friidrott belägrade värld styrande organ visade att före 2012 Spel föreslås hålla dopningsförbud för mindre kända ryska idrottare under wraps.

Efter IAAF sade i ett uttalande att ”alla bekräftade dopningsfall var offentligt sanktionerade” och att ”ingenting var täckt upp”, Coe sade att han inte var orolig för att bli direkt inblandade i något fel.

”Det finns ingen mörkläggning här”, säger han (Expekt) och tillade: ”jag är övertygad om, jag är säker eftersom de system som jag nu sätta på plats är de system som kommer att avhjälpa dessa svagheter”

Coe medgav också att fler länder kan ansluta Ryssland har förbjudits av IAAF ska bevis för systematisk dopning bli upptäckt.

”vi vet att vi har drabbats (Ladbrokes) av en oproportionerligt stor del av skador från ett relativt litet antal länder”, sade han. ”Om vi ​​inte är nöjda på IAAF att de länder som vi ser mycket, mycket noga på inte är beredda att göra de förändringar som vi vill då sanktionerna kunde följa.”