Yaya Toure värmer upp hårt i omklädningsrummet

Yaya Toure värmer upp hårt i omklädningsrummet, ansikte mot ansikte med ett barnsligt leende. Gården är 2012, och mittfältare “Manchester city” är i bra form. Vi är intresserade av bara en fråga: vad är skillnaden mellan coaching metoder för PEP Guardiola och Roberto Mancini. Inför Yaya kan man säga att frågan är obehagligt.

“…Det är svårt att svara på. Mancini gillar att skapa med spelare kontakta. Guardiola är mycket komplicerat. Jag vill inte prata om det. Det är det förflutna, jag fokuserade bara på att spela bra för city….”

Snabbt svara på, Toure ville byta ämne. Nu kanske han har etablerat kontakt med katalanska, även om bristen på ligachampion sammansättning ingjuter rädsla. Hur som helst, att komma ihåg om sitt arbete med ex-mentor, den Ivorianska inte och han är inte ensam om detta.

Någon kommer att säga att vägen till storhet är omöjligt för någon att inte gräla, men i fallet med Guardiola skandaler och brott mycket mer än vanligt.

En betydande del av sin självbiografi “jag är Zlatan” Ibrahimovic tillbringade tvätta alla ben tränare för “Barcelona”, som han kallade en “ryggradslös fegis”. Enligt välkänd Svensk, Guardiola traditionellt inte som de som från att det inte glad.
Det är lätt att skissa på ett porträtt av hårda, oförsonliga tyrann, som, till skillnad från kollegor Carlo Ancelotti och José Mourinho vill inte att kontakta stjärniga ego. Kanske det är så det är. Joe HART kommer att bekräfta.

“…Jag hör ofta PEP Guardiola kallade “hårda”. Men vad tränaren vill se i din del av dem som passar det inte? Nej, för att berätta Guillem Balage, spansk fotboll expert och författare till en biografi om Guardiola. – Det faktum att många tränare inte har tillräckligt med mod för att snabbt säga adjö till spelaren. Vi kan säga att de är ynkryggar i detta fall. Jag tror inte att han är tuff. Han talade till HART, som utan att han kunde ana vad som skulle komma. Ryktena om hans avgång var i luften innan ankomsten av Pepa.

Svårt? Jag vet inte. Det finns många som är missnöjda med sitt arbete med PEP: Bojan Bojan, zlatan Ibrahimovic, Dante. De har alla lämnat klubbar som ville tala. Jo, alltför dåligt.

Kanske var du inte bra nog, eller kanske bara inte passar. Det verkar som om de alla har reagerat på den myten. Bara hört bra saker om Pepe ‘ s, och sedan efter en sådan upptåg är att han är inte så bra….”

Faktum är obestridligt: spelare kasta Guardiola vet. När han blev Barcelona som tränare under 2008, bara 37 år gammal bestämde han sig för att under de senaste viktiga spelare som Ronaldinho, Deco och Eto ‘ o fick alla att gå. Två människor i Brasilien gick till den här sommaren, och Eto ‘ o stannade och hjälpte en hel del toppade laget under säsongen 2008/09. Men de Kamerunska är fortfarande inte kunna övertyga en mentor i deras behov, och nästa sommar de ändrade det till Zlatan.

Vi kan säga att akut ogillar Ibrahimovic härrör från ett personligt agg, men han envist vidhåller att problemet ligger i oförmågan av katalanska för att arbeta med starka personligheter.

“…Något du vill säga som Franck Ribery och Arjen Robben, en stark personlighet? Och Xavi och Iniesta? Problemet med Ibri var att det inte passade. Vi vet att han är en bra spelare, men laget var en viss Lionel Messi. Och hans spel har ofta stört spelet Svensken. Så tränaren sa (som så ofta händer i ett team med Messi), Ibra ska flytta och inte störa den Argentinska. Ibra sa, “Men jag är Zlatan!” Men han förklarade att laget inte var den viktigaste stjärnan. Detta Svensken kunde inte förstå, – sade Balage. Kanske PEP bör inte vet hur man löser konflikter. Han kanske bara tyckte att om all denna tid Ibra inte förstår, och Mixtra med det ingenting.

Vi rekommenderar också: mer här